Gündem
25 Eki 2014 13:18 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:51

ÇGD Doğan TV'deki işten çıkarmaları kınadı

ÇGD, Kanal-D ve CNN Türk'te işten çıkarmaları protesto etti.

ÇGD, Kanal-D ve CNN Türk'te işten çıkarmaları protesto etti. Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Yönetim Kurulu açıklaması şöyle:

Doğan Medya grubu bünyesinde bulunan CNN Türk ve Kanal-D televizyon kanallarının Ankara bürolarından toplam 12 meslektaşımızın işine son verilmiştir.

İnandırıcı olmayan, zorlama gerekçelerle gazeteciler yine kapı önüne konulmuştur.
Sene sonu yaklaşırken her yıl, "ekonomik daralma" , "tasarruf" gibi bahanelerle toplu işten çıkarmalar, medya sektöründe zaten zor koşullarda ve düşük ücretlerle çalışan gazeteci-yayıncıları işsizliğe mahkum etmektedir.

Bir yanda iktidarın politik baskıları diğer yanda patronların sömürü düzeninin emekçi kıyımı, medya işkolunu işsizliğin en yoğun yaşandığı alan haline sokmuştur.

Kanal-D ve CNN Türk'ün ankara Büroları birleştirilirken ortaya çıkan bu havuz sistemi, işten çıkarmaların devam edeceği endişesini yaratmaktadır.

ÇGD olarak Doğan Medya yönetiminin bu tutumunu protesto ederken, bu kararın yeniden gözden geçirilmesini, işten çıkartmaların durdurulmasını, basın özgürlüğünün ve gazetecilerin iş güvenliğinin gereği olarak talep ediyoruz.

ÇGD Genel Yönetim Kurulu