Televizyon
26 Şub 2015 10:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Ceren Kenar'dan olay çıkış: Böyle bir muhalefet olması çok vahim!

Türkiye Gazetesi yazarı Ceren Kenar, 'Şah Fırat' operasyonuna yönelik, ana muhalefet partisinin eleştirilerini A Haber canlı yayınında değerlendirdi.

"Nasıl 200 bin kişinin katili bir rejimin resmi görüşü ana muhalefet tarafından dile getirilir?" diye soran Kenar, böyle bir muhalefetin Türkiye'de olmasının çok vahim olduğunu söyledi.

BÖYLE BİR MUHALEFETİN OLMASI VAHİM

200 bin kişinin katili, uluslararası camiada hiçbir meşruiyeti olmayan bir rejimin resmi görüşü Türkiye'de ana muhalefet ve muhalefet tarafından dile getiriliyor bir görüş olarak. Bunu da çok açık söylemek gerekirse ilginç geliyor yani artık vahimi de geçen vahim elbette yani böyle bir muhalefetin olması Türkiye'de. Çünkü böyle bir muhalefet Türkiye'de iktidara etki yapacak yapıcı bir politika oluşturulmasına sebep vermiyor. Bu olayın vahameti başka bir şey.

MUHALEFETİN STRATEJİSİ BAŞARILI DEĞİL

Hakikaten ben bunu Türkiye halkı nezdinde bir karşılığı olduğunu da düşünmüyorum. Çünkü Türkiye'nin Suriye politikasına karşı olan vatandaşlarımız bile zannediyorum ki böylesi bir bizim askerlerimizin güvenliği için yapılan bir operasyonda Suriye gibi, artık uluslararası hiçbir meşruiyeti olmayan bir rejim tarafından yönetilen bir ülkede yapılan bir operasyonda bu rejimin, bu eli kanlı rejimin tezlerinin savunulmasının ben Türkiye'de bir karşılığı da olduğunu düşünmüyorum. Dolayısıyla bu muhalefet yapma biçimi sert, kategorik her şeyi ret üzerine kurulu, her şeyde hükümet ne yapıyorsa yapsın istemezükçü tavrın ben açıkça söylemek gerekirse başarılı bir muhalefet stratejisi de olduğunu düşünmüyorum.