CineRadar
13 Kas 2015 09:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:10

Cem Yılmaz'ın cüceleri gişe rekoru kırabilecek mi?

Yılın gişe bombalarından biri olması beklenen Cem Yılmaz filmi Alibaba ve 7 Cüceler bugün gösterime giriyor.

352 kopya ile gösterime giren film için eleştirmenler sözbirliği etmişçesine, “Cem Yılmaz’ın filmografisindeki en kötü filmlerden biri ama güldürüyor.” diyorlar. Ne olursa olsun, kötü gişe komedilerinden bıkmış seyirci için ilaç niyetine bir iş…

Bu iddialı film salonları işgal edeceği için bu haftanın vizyonu epey tenha, sadece 5 yeni film gösterime giriyor ve ne yazık ki hiçbiri iddialı işler değil. Bir TV gerilimi kalitesindeki Kurt Baskını, seyri hayli zor bir film olan hayal Ülkesi, yaptıklarıyla değil söyledikleriyle gündeme gelen Tuğçe Kazaz’ın ilk sinema filmi deneyimi olan İçimde Akan Nehir. Bir de Snoopy ve Charlie Brown Peanuts Filmi var ki bence haftanın en iyi alternatifi olabilir! Ne de olsa hepimiz onun maceralarıyla büyüdük!
İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi seyirler…

Alibaba ve 7 Cüceler

Cem Yılmaz’ın yönettiği ve Cem Yılmaz, Irina Ivkina, Zafer Algöz ile Çetin Altay’ın oynadığı Alibaba ve 7 Cüceler, 13 Kasım 2015′de Mars Dağıtım dağıtımıyla Nu Look Production – CMYLMZ Fikir Sanat tarafından vizyona çıkarıldı.



Başarısız geçen iş hayatlarının yapacakları yurt dışı seyahatinde değişeceğini düşünen Şenay ve İlber, katıldıkları bahçecilik fuarında yanlış kişilerle karşılaşıp beklemedikleri bir olayın tam ortasına düşerler. Şenay ve İlber, dünyayı tehdit eden bir güç ile karşı karşıya olduklarını kısa zamanda anlayarak, hem kendilerini hem de tüm insanlığı bu beladan kurtarmanın yollarını aramaya başlar.

İçimde Akan Nehir

Erhan Güleryüz’ün yönettiği ve Erhan Güleryüz, Tuğçe Kazaz, Koray Mincinözlü, Hasan Kaçan, Nursel Köse, Petra Sybille, Nureddin Mehdihanlı, Cahit Berkay, Ahmet Uluışık, Cihan Özdeniz ile Harun Özakıncı’nın oynadığı İçimde Akan Nehir, 13 Kasım 2015′de MC Film dağıtımıyla Güleryüz Film tarafından vizyona çıkarıldı.



Hazar Kafkas yıllar sonra ağır sağlık sorunlarıyla ve beş parasız olarak döndüğü kasabasında hayatının muhasebesini yapmaktadır. Babasından kalan evin satışıyla ya yıllardır göremediği oğlunun geleceğini garanti altına alacak ya da ummadığı anda aşkı bulduğu Nehir’in ölmek üzere olan kızının hayatını kurtaracaktır.

Kurt Baskını

Nick Robertson’un yönettiği ve Anna Lise Phillips, Jack Campbell, Charles Mayer, Kieran Thomas Mc, Katie Moore ile Hamish Phillips’in oynadığı Kurt Baskını (The Pack), 13 Kasım 2015’de Özen Film dağıtımıyla Roll Caption tarafından vizyona çıkarıldı.



Film, bir kurt sürüsünün vahşi saldırısına uğrayan ailenin sürüden kurtulmak için verdiği savaşın gerilim yüklü ve korku dolu şaşırtıcı hikâyesini anlatıyor. Bir çiftlik evinde konaklayan Wilson ailesi, bir gece çiftliğin içine sızmayı başaran vahşi bir kurt sürüsünün ürkütücü ve kanlı saldırılarına maruz kalırlar. Geceyi atlatmaları için birlik olup kurtlarla mücadele ederek mutlaka hayatta kalmak zorundadırlar.

Hayal Ülkesi

Lisandro Alonso’nun yönettiği ve Viggo Mortensen, Ghita Nørby, Viilbjork Malling Agge ile Esteban Bigliardi’nin oynadığı Hayal Ülkesi (Jauja), 13 Kasım 2015’de M3 Film dağıtımıyla İKSV tarafından vizyona çıkarıldı.



Hayal Ülkesi, bir yüzbaşının zamanın ötesinde, geçmişin kaybolup, geleceğin anlamsızlaştığı bir yere götüren bir arayışının hikâyesi. 1882’de, yerli halka karşı soykırım harekâtı sırasında Patagonya’da bir ileri karakoldayız. Danimarkalı yüzbaşı Gunnar Dinesen’in 15 yaşındaki kızı Ingeborg genç bir askere tutulup evden kaçınca, yüzbaşı Dinesen genç çifti bulmak için tekinsiz ve tehlike dolu düşman bölgesine girmeyi göze almaya karar verir.

Snoopy ve Charlie Brown Peanuts Filmi

Steve Martino’nun yönettiği ve Francesca Capaldi, Madisyn Shipman, Noah Schnapp ile Venus Schultheis’in seslendirdiği animasyon film Snoopy ve Charlie Brown Peanuts Filmi (The Peanuts Movie), 13 Kasım 2015’de The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarıldı.



Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus ve Peanuts çetesi, 3 boyutlu halleriyle beyazperdeye geliyor. Charlie Brown, en iyi arkadaşı olan Snoopy ile birlikte, baş düşmanı Kırmızı Baron’u alt etmek için bir yolculuğa çıkıyor. Charles M. Schulz’un hayal gücü ve Buz Devri filmlerinin yaratıcılarının gerçekleştirdiği film her ezilen kişinin şansının mutlaka dönebileceğini kanıtlıyor.

MURAT TOLGA ŞENmurattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri Sadibey.com sitesinden, üstat Sadi Çilingir'in izniyle alınmaktadır.