CineRadar
20 Mar 2015 08:41 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:08

Çanakkale’den son bir mektup var!

Çanakkale şehitlerini andığımız 18 Mart haftasında 20 milyon dolar bütçeli bir Çanakkale filmi olan Son Mektup gösterime giriyor.

Çanakkale deniz ve hava savaşları sırasında yaşanan bir aşkı konu edinen filmi geçtiğimiz hafta yapılan özel gösteriminde izledim. Teknik açıdan oldukça beğendim ancak dramatizasyonun dozu biraz kaçmış…

Mustafa Kemal’siz Çanakkale filmi denilerek eleştirilen Son Mektup filminin, tüm kusurlarına rağmen görülmesi gereken bir yapım olduğunu düşünüyorum. Nusret’in döktüğü mayınların hatırına…

Bu hafta vizyona giren başka filmler de var. Peki, bu kadar yeni film varken cebimizdeki parayı hangi filmlere bilet almak için harcayalım? Cineradar size bu konuda çok yardımcı olacak! Gelin, gösterime girecek filmlere birlikte bakalım.

Son Mektup

Özhan Eren’in yönettiği ve Tansel Öngel, Nesrin Cavadzade Hüseyin Avni Danyal ile Bülent Şakrak’ın oynadığı Son Mektup, 18 Mart 2015′de Pinema Film dağıtımıyla Sepya Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.



Çanakkale savaşı sırasında filizlenen bir aşkın ve tam 40 yıl sonra adresine ulaşan satırların hikâyesi. Gönüllü olarak Çanakkale’ye giden ve orada birbirleriyle tanışan Yüzbaşı Salih Ekrem ile Nihal Hemşire, savaşın zorlu şartlarında koştururken, Fuat isminde kimsesiz bir çocuğu korumak için mücadele ederler. Bir hava baskınında Salih Yüzbaşı’nın yardımıyla kurtulan Fuat, Nihal Hemşire’ye sığınarak, onların yakınlaşmasına vesile olur.

Kuralsız

Robert Schwentke’nin yönettiği ve Shailene Woodley, Theo James, Octavia Spencer ile Jai Courtney’in oynadığı Kuralsız (The Divergent Series: Insurgent), 20 Mart 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hikâyenin başında Jeanine anlaşılamaz beş köşeli ve her yanında bir topluluğun mührü olan kilitli bir kutu keşfeder. Kutunun, gelecek için bir mesaj taşıdığına ve ancak beş topluluğun özelliğini taşıyan bir Uyumsuz tarafından açılacağına inanan Jeanine, Uyumsuzları avlamaya başlar ve onları kutuyu açmaları için bir dizi teste tabi tutar.

Pasolini

Abel Ferrara’nın yönettiği ve Willem Dafoe, Riccardo Scamarcio, Ninetto Davoli ile Valerio Mastandrea’nın oynadığı Pasolini, 20 Mart 2015’de M3Film dağıtımıyla Mars Production tarafından vizyona çıkarılıyor.



Şair, yönetmen, gazeteci ve aydın Pasolini, İtalyan sanat ve siyaset çevrelerinin en tartışılan isimlerinden biriydi. 1975’te Roma yakınlarında öldürüldüğünde bazı söylentiler ve zanlılar ortaya çıktı ama katil belirlenemedi ve cezalandırılamadı. 2005 yılında, bazı yeni kanıtların ele geçmesiyle vaka dosyası yeniden açıldı. Abel Ferrara, siyaset ve sinema tarihini bir arada ele aldığı son filminde bu karanlık olaya ışık tutmaya calışıyor.

İkinci Bir Şans

Susanne Bier’in yönettiği ve Nikolaj Coster Waldau, Ulrich Thomsen, Maria Bonnevie ile May Andersen’in oynadığı İkinci Bir Şans (En Chance Till – A Second Chance), 20 Mart 2015’de M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Tecrübeli polis Andreas, eşi Anna ve yeni dünyaya gelen bebekleri ile mutlu bir hayat sürmektedir. Andreas, ortağı ve yakın arkadaşı Simon ile beraber bir gün bir aile içi şiddet suçuna müdahaleye gider. Eski bir mahkum olan Tristan ile kız arkadaşı Sanne’nin de küçük bir bebeği vardır. Bu olay, kritik bir karar vermek zorunda kalan Andreas’ın bütün hayatını ve adalet kavramına bakışını derinden etkileyecektir.

The Gunman

Pierre Morel’in yönettiği ve Sean Penn, Javier Bardem, Idris Alba, Mark Rylance, Jasmine Trinca, Blanca Star Olivera, Jorge Leon Martinez, Daniel Westwood, Deborah Rosan, Angela Fuente ile Elia Diaz’in oynadığı The Gunman, 20 Mart 2015’de Chantier Films dağıtımıyla Chantier Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Eski kurumu onun karanlık geçmişini silmeye karar verince eski bir ajan olan Jim, kendini kaçınılmaz bir aksiyon içinde bulur. Tabii ki deneyimli ajan olan Jim iyi bir savaş vermeden pes etmeyecektir. Ama karşısında eski ortağı Felix olunca şans ondan yana olmayacaktır. Filmde Penn silah koleksiyonunu bir sanata dönüştürüyor.

Kocan Kadar Konuş

Kıvanç Baruönü’nün yönettiği ve Ezgi Mola, Murat Yıldırım, Nevra Serezli, Gülenay Kalkan, Ebru Cündübeyoğlu, Eda Ece, Begüm Öner, Gül Arıcı, Muhammet Uzuner, İsmail İncekara, Emine Gülsüm Göznümer, Ayten Mısırlıoğlu, Şebnem Sönmez, Bora Akkaş, Cem Kılıç ile Enis Arıkan’ın oynadığı Kocan Kadar Konuş, 20 Mart 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla BKM Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, otuz yaşına gelmiş ve şimdiye kadar karşı cins ile sağlıklı hiçbir ilişki kuramamış olan Efsun’un yıllar sonra lise aşkıyla karşılaşmasını ve aile üyelerinin verdiği direktiflerle onu evlenmeye ikna etme çabası sırasında başına gelen olayları konu alıyor.

Fokus

Glenn Ficarra ile John Requa’nin yönettiği ve Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro ile Gerald McRaney’in oynadığı Fokus (Focus), 20 Mart 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Deneyimli aldatmaca ustası Nicky, acemi dolandırıcı Jess’e ilgi duymaktadır. Nicky, Jess’e işin inceliklerini öğretirken, Jess tedirgin edici ölçüde yakınlaşınca, Nicky ilişkiyi birden bire keser. Üç yıl sonra, eski aşk Buenos Aires’te ortaya çıkar. Jess, Nicky’nin en son ve oldukça tehlikeli tezgâhının en kritik noktasında onun plânlarını alt üst, mükemmel dolandırıcıyı ise allak bullak eder.

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.