Gündem
30 Kas 2015 10:28 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Can Dündar ve Erdem Gül'ün itirazında ilginç ifade: Gerisi sizin bileceğiniz iş!

Dündar ve Gül'ün avukatları, bugün sabah Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelerek tutuklamaya itirazda bulundular.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Adana ve Hatay'da Ocak 2014'te silah taşındığı gerekçesiyle durdurulan MİT TIR'larına ait görüntüleri yayınlayarak, "Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etmek", "Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme", "Devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken casusluk maksadıyla açıklama" suçlarından Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara temsilcisi Erdem Gül hakkındaki tutuklama kararına itiraz edildi.

“HUKUKA AYKIRI”

Dündar ve Gül’ün avukatları tarafından İstanbul 7’inic Sulh Ceza Hakimliği’ne verilen dilekçede hukuka, Anayasaya, yasalara, akla ve mantığa açıkça aykırı olan tutuklama kararının kaldırılması talep edildi.

“BİZ ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ”

Dilekçede, “Biz üzerimize düşeni yapıyor ve Anayasaya, yasalara, AİHS’ne AİHM kararlarına aykırı olan tutuklama kararlarına itiraz ediyoruz. Gerisi sizin bileceğiniz iş. Tercih ve sorumluluk sizindir. Saygılarımızla” denildi.