CineRadar
22 Ağu 2014 00:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:36

Bu hafta hava fena bozacak!

Yaz bitiyor ama vizyon hız kesmiyor, bu hafta tam yedi film gösterime giriyor. Haftanın en çok dikkat çeken filmi, artık yakından şahit olduğumuz hortum felaketini heyecanlı bir serüvene dönüştüren Fırtınanın İçinde…

Merakla beklenen çizgi roman uyarlaması Sin City’nin devam filmi de hayranlarını mest edecek. Liseli Polisler’e özenen Çakma Polisler de “polis komedisi” ihtiyacımızı gidermek için göserime giriyor, onlara sadece sinemada gülüyoruz artık! İşte Murat Tolga Şen’in hazırladığı Cineradar köşemizde, haftanın tüm filmleri, fragmanları ve eleştirmen görüşleri
 
* filmlerin fragmanlarını izlemek için resimlerin üzerine tıklayın!
 
Fırtınanın İçinde (Into the Storm)

Steven Quale’in yönettiği ve Richard Armitage, Sarah Wayne, Matt Walsh ile Arlen Escarpeta’nın oynadığı Fırtınanın İçinde (Into the Storm), 22 Ağustos 2014’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir gün içerisinde Silverton kasabası daha önce hiç görülmemiş hortumların şiddetli etkisiyle büyük bir yıkıma uğrar. Tüm kasabanın kaderi değişken fırtına ve hortum etkilerinin merhametine kalmıştır. Fırtına rotasını izleyenler ise daha beterinin henüz yaşanmadığını öngörmektedirler. Birçok insan sığınak ararken, bazıları da hayatta bir kez yakalanabilecek bir çekim gerçekleştirmek için fırtınanın girdabına doğru girmeye çalışırlar.

Eleştirmen görüşü:

Fırtınanın İçinde ise birinci şahıs kamera konseptiyle hem belgesel hem de kurmaca tadında bir filme imza atıyor. Filmi izlerken (biz de hortumla tanışan bir ülke olarak) az da olsa iklim değişiklikleri, küresel ısınma ve dünyanın gidişatına taş koyan insanoğlunun taşkınlıklarına gönderme yapan doğa gibi mesajlar beklesem de yemyeşil bir kasabada hortumlar ancak ‘doğa /üstü olayı’ etkisi yapıyor. Belgesel kanallarında sıkça rastladığımız, şimşek, hortum meraklıları, hortumun neredeyse içine kadar girip çekip yapmak isteyen doğa/maceraseverler filmin önemli bir kanadını oluşturuyor. Hırslı Pete ve onun hortum merakının peşinde helak olan ekibine iki oğluna analık babalık yapmaya çalışan bir babanın macerası da eklemlenmiş oluyor.

Filmin tüm duygusal açmazlarını, yükselme ve alçalmalarını bir kanara fırlatırsak aslında doğanın peşinde ona çaresizce ama delice eşlik etmeye çalışan bir ekibin macerasından keyif alabiliriz. Film hortumlardan kaçan insanlar yerine ona ulaşmaya, onu çekmeye çalışan insanların peşinde olduğu için seyircideki adrenalini ve merakı da olabildiğince arttırıyor diyebiliriz. (Banu Bozdemir)
 
* * *   BU   HAFTA   VİZYONA   GİREN   DİĞER   FİLMLER   * * *
 
Günah Şehri: Uğruna Öldürülecek Kadın (Sin City: A Dame to Kill For)

Robert Rodriguez ile Frank Miller’ın yönettiği ve Jessica Alba, Josh Brolin, Rosario Dawson ile Joseph Gordon Levitt’in oynadığı Sin City Günah Şehri: Uğruna Öldürülecek Kadın (Sin City: A Dame to Kill For), 22 Ağustos 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Mars Cinema Group tarafından vizyona çıkarılıyor.



Adaletin kol gezmediği bu karanlık şehirde, acımasız katiller kendilerinden ümitsizce intikam almak isteyenlerin tepesine binmek üzeredir. Hepsinin yolu, Günah Şehri’nin ünlü kulubü Kadie’s Club Pecos’da kesişir. Yaşam ile ölüm arasındaki ince çizgi bütün karakterleri birbirine bağlayacak, Günah Şehri’nin sokakları bir kez daha aksiyon dolu karanlık bir maceraya ev sahipliği yapacaktır.

Çakma Polisler  (Let’s Be Cops)

Luke Greenfield’in yönettiği ve Damon Wayans Jr., Jake Johnson, Nina Dobrev ile Andy Garcia’nın oynadığı Çakma Polisler (Let’s Be Cops), 22 Ağustos 2014’de The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kolej yıllarından beri arkadaş olan Justin ve Ryan kostüm partisi olarak anladıkları partiye, Justin’in son oyununda kullandığı LAPD (Los Angeles Polis Departmanı) üniformalarıyla ile giderler. Biraz alay konusu olduktan sonra Hollywood sokaklarında yürümeye başladıklarında bir şey fark ederler. Kadınlar onlarla ilgileniyor, kötü adamlar emirlerine uyuyor ve en güzeli de, barmenler bedava içki veriyorlardır. Bunların nedeni tabiki üzerindeki üniformalarıdır.

Postacı Pat: Bir Yıldız Doğuyor (Postman Pat: The Movie)

Mike Disa’nın yönettiği ve Jim Broadbent, Robin Atkin Downes, Susan Duerden ile Greg Ellis’in seslendirdiği animasyon film Postacı Pat: Bir Yıldız Doğuyor (Postman Pat: The Movie), 22 Ağustos 2014’de Chantier Films dağıtımıyla Movie Box tarafından vizyona çıkarılıyor.



Pat Clifton çevresi tarafından sevilen, iyi niyetli bir postacıdır ve yıllarını İngiltere'nin kuzeyindeki Greendale kasabasında mektup dağıtarak geçirmiştir. Postacı Pat'in tek hayali eşi Sara'yı geç kalmış bir balayı tatili için İtalya'ya götürmektir. Bunun tek yolu departmanın müdüründen alacağı bonus ödemelerinden geçmektedir. Ancak bölüm müdürü değişip yerine yeni biri atanınca ilk iş olarak bonuslar kaldırılır. Gerçeği öğrenen Pat eve döndüğünde eşine balayının iptal olduğunu açıklamaya çalışırken bir televizyon programına denk gelirler. Bir yetenek yarışması olan bu şov, kazanana ödül olarak İtalya tatili vaad etmektedir. Postacı Pat böylesine sıradışı bir tesadüfü değerlendirmeye karar verir ve yarışmaya başvurmak için kolları sıvar.

Sürpriz Damatlar (Qu'est-ce qu'on a Fait au Bon Dieu?)

Philippe De Chauveron’un yönettiği ve Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan ile Medi Sadoun’un oynadığı Sürpriz Damatlar [Qu'est-ce qu'on a Fait au Bon Dieu? - Serial (Bad) Weddings], 22 Ağustos 2014′de Bir Film dağıtımıyla Limon Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Fransa’nın üst sınıf ailelerinden birine mensup olan Claude ve Marie Verneuil çiftinin dört güzel kızı vardır. Bu kızlardan Isabelle müslüman olan Rachid ile Odile Yahudi olan David ile ve Segolene de Chao isimli bir Çinli ile evlenir. Bu değişik kültürlerden damatları kabullenmekte güçlük çeken Claude ve Marie’nin tek ümitleri küçük kızları Laure’nin bir Katolik evliliği gerçekleştirmesidir.

Betondaki Çatlaklar (Cracks in Concrete)

Umut Dağ’ın yönettiği ve Murathan Uslu, Alechan Tagaev, Ivan Kriznjak ile Mehmet Ali Salman’ın oynadığı Betondaki Çatlaklar (Cracks in Concrete), 22 Ağustos 2014’de M3 Film dağıtımıyla Kurmaca Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Hapishanede geçirdiği on yıldan sonra Ertan, suç dünyasından uzak durarak yeni bir başlangıç yapmak niyetindedir ancak kimseyi kendisine inandıramaz. Yıllardır görmediği oğlu Mikail ise müzisyen olmanın hayalini kurmaktadır ama başlangıçta ihtiyaç duyduğu parayı uyuşturucu satarak kazanmaya karar vermiştir. Ertan, oğlunu suç dünyasından korumak için kimliğini gizleyerek ona yaklaşmaya çalışır.

Şef (Chef)

Jon Favreau’nun yönettiği ve Jon Favreau, Sofia Vergara, John Leguizamo ile Scarlett Johansson’ın oynadığı Şef (Chef), 22 Ağustos 2014’de Pinema Film dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Carl Casper şık bir restoranda çalışan bir baş aşçıdır. Kendi mutfağına ait yemekleri nefistir ama lokantanın menüsüne bağımlı çalıştıkça yaratıcılığı ve ona bağlı olarak da yemeklerinin lezzeti düşüşe geçer.  Üstelik önemli bir gurmenin yemekleri hakkında yaptığı olumsuz eleştiriler Carl için bardağı taşıran son damla olur. Yeteneğine rağmen kariyerinde düşüşe geçtiğini hisseden Carl'a tam da bu dönem bir teklif gelir: ikinci el bir bir yemek karavanı al ve kendi  işinin patronu ol!

CİNERADAR köşesi sinema-TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.