CineRadar
14 Ağu 2015 09:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:48

Bu hafta hangi filmler vizyona girdi?

Bu hafta iddialı filmlerden uzak sakin bir vizyon haftası ancak Hasan Tolga Pulat’ın yönettiği iddialı bir dram komedi olan Merdiven Baba sinemaya gitmek için iyi bir sebep.

Güzel Günler Göreceğiz filmi ile Altın Portakal’da “en iyi film” ödülü kazanan Hasan Tolga Pulat aynı zamanda Zengin Kız Fakir Oğlan dizisini yönetiyor.

“Gidin izleyin” diyebileceğim bir başka film de Joel Edgerton’un yönettiği ve James Bateman, Rebecca Hall, Joel Engerton ile Busy Philipps’in oynadığı Geçmişten Gelen (The Gift)… Tekinsiz hikayelerden hoşlananlara…

İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. Param yok, bilet alamam derseniz de bu yazıyı okuduktan sonra alttaki mail adresime mail atan iki okura istediği filme sinema bileti benden hediye!

Merdiven Baba

Hasan Tolga Pulat’ın yönettiği ve Hacı Ali Konuk, Esra Dermancıoğlu, Emin Gümüşkaya ile Bengü Şen’in oynadığı Merdiven Baba, 14 Ağustos 2015′de Cine Film dağıtımıyla Mint Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Dünyada benzeri olmayan yılın en ilginç filmi, havalimanlarında görmeye alıştığımız “Merdiven Araba”nın hayatın içine karışmasını ve Fazlı’nın hayatını sihirli bir değnek değmiş gibi değiştirmesini konu alıyor. Çevresi, eşi ve çocukları tarafından başarısız bulunan Fazlı, onu terk eden ailesini geri kazanmak için satın aldığı Merdivenli Araba ve gelişen olaylar sayesinde, bir gecede ezik bir adamdan bir halk kahramanına dönüşür.

Üç Harfliler 2: Hablis

Murat Toktamışoğlu’nun yönettiği ve Kısmet Ekin Tekinbaş, Cansu Fırıncı, Ezgi Fidancı ile Elvan Albat’ın oynadığı Üç Harfliler 2: Hablis, 14 Ağustos 2015’de The Moments Entertainment dağıtımıyla vizyona çıkarılıyor.



Ablanız, anneniz, babanız ve dedenizle beraber yaşadığınız mutlu, mesut, sağlam ve geniş bir aileniz var. Bu mutlu tablo terkedilmiş harap bir evin bugüne getirdikleriyle değişiyor. Çocukluk merakınız bir anda kabusunuz oluyor. Ablanız artık bir yabancı ve ondan korkuyorsunuz. Sadece siz değil tüm ailenizin hayatını kabusa çeviriyor. Adlarını anmaktan bile çekindiğiniz varlıklar tüm ailenizin kaderini sonsuza dek değiştiriyor.

Geçmişten Gelen

Joel Edgerton’un yönettiği ve James Bateman, Rebecca Hall, Joel Engerton ile Busy Philipps’in oynadığı Geçmişten Gelen (The Gift), 14 Ağustos 2015’de Bir Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.



Simon ile Robyn huzurlu bir çifttir. Yeni bir başlangıç yapmaya hazırlanan çiftin hayatı, Simon’ın eski bir tanıdığı olan Gordo ile karşılaşmasıyla altüst olur. Simon ilk anda Gordo’yu hatırlamaz bile. Fakat sürekli karşılarına çıkan bu tuhaf adamın sürpriz ziyaretleri çiftin yaşamında tedirgin ve tehdit edici bir hal almaya başlar. Zamanla Simon geçmişindeki karanlık sırlarıyla yüzleşmek zorunda kalırken Robyn, eşini hiç tanımadığını fark edecektir.

Dünyanın Sonu
Derek Lee ile Clif Prowse’un yönettiği ve Derek Lee, Clif Prowse, Michael Gill, Baya Rehaz, Benjamin Zeitoun, Tach Gray, Jason Lee ile Edo Van Bremen’in oynadığı Dünyanın Sonu (Afflicted), 14 Ağustos 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Mars Cinema Group tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir yıl boyunca dünyayı dolaşmak isteyen ve bu sırada da attıkları her adımı kayda alan iki arkadaşın korku dolu hikâyesinde olaylar, Paris’te güzel bir kadınla tanışmalarıyla karanlık ve umulmadık bir açıda yönlenir. Evlerinden kilometrelerce uzaktaki maceraperest ikili, bu karanlık gücün kaynağını, kendilerini yok etmeden bulmak zorundadır.

Tatil Zamanı

Jonathan Goldstein ile John Francis Daley’in yönettiği ve Ed Helms, Leslie Mann, Christina Applegate, Chris Hemsworth, Elizabeth Gilles, Beverly D’Angelo, Chevy Chase ile Charlie Day’in  oynadığı Tatil Zamanı (Vacation), 14 Ağustos 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bu kez Griswold’lerin yeni jenerasyonu tatil için yollara çıkıyor. Artık bir yetişkin ve aile babası olan Rusty Griswold, babasının ayak izlerini takip ederek, karısı Debbie ve iki oğluna güzel bir tatil sürprizi yapmak ister. Aile, ülkeyi baştan başa turlayarak, Amerika’nın “en gözde aile eğlence parkı” olan Walley World’e doğru yola çıkarlar.

61. Bölge: İntikam

Cuma Uğurlu’nun yönettiği ve Mahmut Kaldırım, Ömer Özdoğan, Adnan Varol ile İsa Olgun’un oynadığı 61. Bölge: İntikam, 14 Ağustos 2015’de MC Film dağıtımıyla Zayka Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.



Özel olarak yetiştirilen Adnan, Trabzon’da görevini tamamlayınca Of’a tayini çıkmıştır. Yeni görevi için acımasızca yol alacaktır. O sırada Mahmut, Of ve çevresindeki ihaleleri kazanarak bölgede daha güçlü bir konuma gelmiştir. Trabzon’dan tanıdığı Ömer’in oğluna rastgele bir vaadde bulunur ve herhangi bir sorgulama yapmadan hayalleri için Of’a doğru yola çıkar. Adnan için ise yeni görevi sinsice ağlarını örmeye başlamıştır..

Yağmurlu Gecede: Gülperi

Oğuz Gözen’in yönettiği ve Şehnaz Dilan, Vadullah Taş, İncilay Özdemir ile Murat Soydan’ın oynadığı Yağmurlu Gecede: Gülperi, 14 Ağustos 2015’de İlyas Özdemir dağıtımıyla İlyas Özdemir tarafından vizyona çıkarılıyor.



Kazım’ın karısı Özlem, Fransa’ya gidip şarkıcı olmak hayalleriyle bir sabah evini terk eder. Kundaktaki çocuğunu da Kazım’a bırakır. Kazım uzun uğraşlardan sonra, çocuğuna bir bakıcı bulur. Bu, komşu apartmanında oturan ve pavyonda konsomatris olarak çalışan Gülperi’dir. Gülperi çocuk bakmaya başladıktan sonra pavyonu bırakır. Bir gün, çocuğun öz annesi Özlem geri gelir. Film, doğuran mı yoksa yetiştiren mi sorusuna cevap arar.

Barbie Prenses ve Rock Star

Karen J. Lloyd’un yönettiği ve Farah Zeynep Abdullah’ın seslendirdiği animasyon film Barbie Prenses ve Rock Star (Barbie Rock’n Royals), 14 Ağustos 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.



Bir karışıklık sonucu Prenses Courtney bir Pop Kampı’na, ünlü Rock yıldızı Erika da Kraliyet Kampı’na gönderilince birbirinden çok farklı iki dünya çarpışır. Hem Courtney hem de Erika, farklı dünyalara uyum sağlamayı öğrenirler. Yeni ve beklenmedik arkadaşlar edinirken eğlenirler. Kızlar iki kampın da kapanma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu öğrendiklerinde bir şarkı yarışması için biraraya gelmelidirler.

CiNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmenimiz Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.