Televizyon
03 Tem 2015 13:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:42

Beş Kardeş'ten bomba gönderme! 'Namaz kılan adam hiç...'

Gündeme ilişkin göndermeleri ile dikkat çeken Onur Ünlü dizisi Beş Kardeş son bölümünde de ‘yüzük hırsızlığı’ üzerine dönen hikayede ince göndermelerde bulundu.

Kanal D’de yayınlanan ve yönetmenliğini Onur Ünlü’nün yaptığı Beş Kardeş dizisi gündeme ilişkin yaptığı göndermeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor.

Dizinin ince göndermelerle gündeme ilişkin sözleri sosyal medyada da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz bölümlerde dizinin karakterlerinden Aziz bir sahnede ‘Allah bilir kimin parası kara para mı daha kötüsü ak para mı’ şeklinde de bir gönderme yaparken Beş Kardeş’in farklı bölümlerinde de sahnelerde ve sözler de Türkiye gündemine ilişkin vurgular yapılıyor.  

NAMAZ KILAN ADAMA…

Yeni bölümleri yayınlanmaya devam eden dizinin sekizinci bölümünde de kaybolan yüzükle ilgili sahneler yer alırken, evde kaybolan yüzüğü kimin aldığı bulunmaya çalışılıyor. Dizideki camii imamı rolündeki kardeşin namaz kılarken görüldüğü sahnede yüzüğü onun aldığından şüphelenilirken, odasına girip sormaya karar veriliyor. Dizideki diyologta “Böyle namaz kılan adama yalan mı söylüyorsun da denmez ki” denilirken, yine Nazım karakteri ‘ah be orhan sen bu ülkeyi halen tanımadın bu ülkede’ diye gönderme yapıyor. Dizinin abisi Sait ise bu kez Nazım’ı ‘siyasete bağlarsan kemiklerini kırarım Nazım’ diye uyarıyor.