Gündem
30 Eki 2014 10:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

Bedeni kadavra olan gazetecinin cenazesi 2 yıl sonra toprağa veriliyor!

2012 yılında yaşamını yitiren gazeteci Yaşar Sezginer'in cenazesi 2 Kasım Pazar günü defnedilecek.

2012 yılında vefat eden ve bedenini kadavra olması için bağışlayarak 400 öğrencinin eğitimine katkıda bulunan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Sürekli Basın Kartı Sahibi Yaşar Sezginer’in cenazesi 2 Kasım Pazar günü Kozlu Camisi’nde  öğlen namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan’daki aile mezarlığına defnedilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ve Sürekli Basın Kartı Sahibi Yaşar Sezginer, 2 yıl önce İzmir’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sezginer,  vefatından tam 5 yıl önce vücudunu tıp araştırmalarında kullanılmak üzere Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne bağışladı.
Prosüdür gereği kadavra üzerindeki incelemelerin sona ermesinin ardından cenaze,  ailesine teslim edilecek. Sezginer için 30 Ekim Perşembe günü saat 11.00’de Ege Üniversitesi’nde tören düzenlenecek. 2 Kasım Pazar günü ise defin işlemi gerçekleşecek. Yaşar Sezginer’in cenazesi Kozlu Camisi’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan’daki aile mezarlığına defnedilecek.
400 ÖĞRENCİ ÇALIŞTI
Yaşar Sezginer’in kızı Mehveş Isı,  babasının dürüst bir gazeteci olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Ülkemizde tıp fakültesinde okuyan öğrenciler, kadavra görmeden mezun olup, ilk deneyimlerini hastalar üzerinde elde ediyorlar. Babam organ bağışının önemine dikkat çekmek ve öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmak için bedenini Ege Üniversitesi’ne bağışlamıştı. 2 yıl boyunca 400 öğrenci kadavra üzerinde çalışma imkanı buldu. Şu anda üzerindeki çalışmalar sona ermiş durumda. Biz de babamı defnedeceğiz.”
YAŞAR SEZGİNER KİMDİR?
1923 yılında İstanbul’da doğdu. Gazeteciliğe 1957'de Gece Postası Gazetesi'nde spor muhabiri olarak başlayan Sezginer, 1963'ten sonra gazetecilik yaşantısını ekonomi alanında sürdürdü. 22 yıl boyunca İzmir Ticaret Gazetesi'nin İstanbul Temsilciliği  devam ettirdi. Sezginer'in üç kitabı bulunuyordu. Sürekli sarı basın kartı sahibi olan Sezginer, 2010 Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü'nü almıştı.