CineRadar
25 Eyl 2015 11:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:54

Bayramda içilen “Adana İşi” kahvenin kaç yıl hatırı var?

Bayramda sinemalar yerli malı gişe komedilerinin istilasına uğruyor. Adana İşi, Yok Artık ve Aşk Nerede gibi hem aşk hem komedi vaadindeki filmlerle salonlar kahkahaya boğulacak.

Bunun yanında Madımak: Carina’nın Günlüğü ve 45 Yıl gibi ciddi filmler de bayramda gösterime giriyor. Bu haftanın çocuklar için tek seçeneği ise bir klasik olan Küçük Prens’in sinema uyarlaması…

Benim bu hafta izlemenizi önereceğim film ise usta oyuncu Robert De Niro’nun komedi kariyerindeki yeni ve sıcak bir komedi olan Stajyer… Bir tür modern zamanlar eleştirisi olarak da izlenebilecek Stajyer nostalji tuzağına yakalanmadan ve işi arabeskleştirmeden keyifli bir seyir sunuyor.

İşte kararınızı vermeniz için haftanın tüm filmleri, bir bakın sonra da hangisini severseniz ona bilet alın. İyi bayramlar…

Adana İşi

Ali Adnan Özgür’ün yönettiği ve Murat Akkoyunlu, Ceyda Ateş, Melih Selçuk ile Aylin Aslım’in oynadığı Adana İşi, 24 Eylül 2015′de Chantier Films dağıtımıyla Calion Film tarafından vizyona çıkarıldı.



90’lı yıllarda Adana’da gerçekleştirilmiş bir banka soygunundan esinlenerek hazırlanan film, dürüst ve saf iki Adanalı kafadarın maddi zorluklar içinde geçen yaşamlarından kurtulma çabasını konu alıyor. Tesisatçı Maksut ve Şimşek, yılbaşı gecesi bankadaki su tesisatının tamiri için görevlendirilmişlerdir. Yaptıkları hamle sonunda yanlışlıkla bankanın kasa dairesinin duvarını yıkarlar ve banka kasasında duran paralarla baş başa kalırlar.

Aşk Nerede?

Semra Dündar’ın yönettiği ve Ayça Erturan, Faik Ergin, Eylül Öztürk ile Oya Aydoğan’ın oynadığı Aşk Nerede?, 25 Eylül 2015’de UIP Filmcilik dağıtımıyla Kült Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, evlenme çağına çoktan gelmiş, ancak hâlâ kendisine uygun bir koca bulamamış olan, aşkı ve doğru erkeği; günümüzdeki pek çok genç kadın gibi, kafasındaki zengin, kariyerli, yakışıklı gibi uzayıp giden bir listeyle, karşısına çıkan yanlış erkeklerde arayan kariyerli bir genç kadınla, yakışıklı bir taksi şoförü arasındaki sürpriz ve imkansız bir aşkı anlatıyor. Sinemaseverlere, eğlence ve romantizmi, aşk ve komediyi, gözyaşı ve kahkahayı birlikte yaşatmak konusunda iddialı bir film...

Yok Artık

Caner Özyurtlu’nun yönettiği ve Murat Akkoyunlu, Şebnem Bozoklu, Çağlar Çorumlu, Algı Eke, Demet Evgar ile Serkan Keskin oynadığı Yok Artık, 25 Eylül 2015′de Bir Film dağıtımıyla AC Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Taksici Fikret, İstanbul’un yoğun trafiğinde sabahtan akşama kadar direksiyon sallarken sık sık “Yok artık!” dedirten birçok komik olaylarla karşılaşır. Ehliyet almaya çalışan Asuman, iki aşk arasında kalan Faruk, kızı kaçırılan Cenk, sevgilisi hafızasını kaybedince ne yapacağını şaşıran Ceyda, söylediği minicik bir yalanın kurbanı olan Semih. Fikret’in dünyasının renkli yüzleri seyirciye birbirinden eğlenceli dakikalar yaşatacak.

Stajyer

Nancy Meyers’in yönettiği ve Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo ile Anders Holm’un oynadığı Stajyer (The Intern), 25 Eylül 2015’de Warner Bros. dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.



Filmde, De Niro’nun canlandırdığı 70 yaşındaki dul Ben Whittaker, emekliliğin hiç de beklediği gibi olmadığını düşünmektedir. Tekrar iş yaşamına dönmek için fırsat kollarken, Jules Ostin tarafından kurulan ve yönetilen bir moda web sitesinde stajyer olarak işe başlar.

Madımak: Carina’nın Günlüğü

Ulaş Bahadır’ın yönettiği ve Denise Ankel, Füsun Demirel, Rıza Akın, Umut Kurt, Erdal Tosun ile Altan Erkekli’nin oynadığı Madımak: Carina’nın Günlüğü, 25 Eylül 2015’de Pinema Film dağıtımıyla Gökkuşağı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Film, Sivas Katliamı’nın tek yabancı kurbanı Carina Cuanna’nın ve Madımak Oteli’ne kadar varan yolculuğunun hikâyesini Carina Cuanna’nın tuttuğu günlüklere bağlı kalınarak anlatıyor. Carina Cuanna, 1993 yılında Türk kadınının aile içi rolü ve çevre ile ilişkileri üzerine olan bitirme tezi için Hollanda’dan Türkiye’ye gelmiş ve 02 Temmuz’da Madımak Oteli’nde yanarak can vermişti.

Küçük Prens

Mark Osborne’un yönettiği ve Ahmet Taşar, Elif Acehan, Hakan Vanlı ile Özden Ayyıldız’ın oynadığı Küçük Prens (The Little Prince), 23 Eylül 2015’de Mars Dağıtım dağıtımıyla Medyavizyon Film tarafından vizyona çıkarıldı.



İdealist bir anne ile meraklı kızının yeni bir yere taşınmasıyla başlayan hikâyede, küçük kız son derece iyi kalpli bir pilot ile tanışır. Küçük kız, zamanla bu yaşlı pilotun enteresan dünyasını keşfetmeye başlar. Yaşlı Pilot, yeni arkadaşına her şeyin mümkün olduğu olağanüstü bir dünyayı anlatır. Bu dünyayı keşfetmeye başlayan Küçük Kız, Küçük Prens’in evrenine doğru büyülü bir yolculuğa çıkar.

45 Yıl

Andrew Haigh’in yönettiği ve Charlotte Rampling, Tom Courtenay, Geraldine James ile Dolly Wells’in oynadığı 45 Yıl (45 Years), 25 Eylül 2015’de M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.



Çocuk yapmadan 45 yıl evli kalan Kate ve Geoff Mercer, evlilik yıldönümlerini bir partiyle kutlama hazırlıkları içindedir. Ancak Geoff’un aldığı bir mektup ikisini de sarsacaktır. İsviçre’den gelen mektupta bir cesedin bulunduğu yazılıdır. Ceset, Geoff’un, 1962’de gittikleri tatilde bir buzulun içine düşüp ölen, Kate’den önceki kız arkadaşı Katya’ya aittir. Kate kocasını Katya konusunda sıkıştırdığında, yaşasaydı onunla evlenmiş olacağını öğrenir

MURAT TOLGA ŞEN – murattolga@gmail.com

CİNERADAR köşesi sinema/TV eleştirmeni Murat Tolga Şen tarafından hazırlanmaktadır. Filmlere ait künye bilgileri üstad Sadi Çilingir'e ait Sadibey.com sitesinden, izniyle alınmaktadır.