Televizyon
31 Eki 2014 10:12 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:52

Baron yıllar sonra açıkladı! Kurtlar Vadisi'nden neden ayrıldı?

Cine5 ekranlarının sevilen programı İpek Tuzcuoğlu ile Yüzleşme’ye ekranların sevilen ismi usta oyuncu Zafer Ergin konuk oldu. Zafer Ergin hayatıyla ilgili bilinmeyenleri İpek Tuzcuoğlu ile Yüzleşme’de samimiyetle paylaştı.

İpek Tuzcuoğlu’nun “Sizin için Yüzleşme ne demek?” sorusuna cevap veren usta oyuncu Zafer Ergin “O kadar çok yönü var ki kendisiyle toplumla inançlarıyla yüzleşmesi her şeyle yüzleşmesi bundan bir şeyler çıkarması, çıkarttıkları sonuçlarla hayatlarının geri kalan döneminde daha az hesap yapmayı öğrenmesi diyebilirim. Benim ilkelerimden biri de “kendini bil”. Herkes kendini bilmeli.” Dedi.

“Sahneden başka yerde yaşayamayacağım dedim”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de çocukluk günlerini de anlatan Zafer Ergin “İçine kapanık bir çocuk muşsunuz?” sorusuna  “Öyle derlerdi. Ortaokulda sahneye çıktığım bir vodvilde hocalarımda şaşırmıştı. Annem Milli Eğitim Bakanlığı’nda çalışıyordu. Oyundan sonra öğretmenlerim anneme beni övmüşler. Kendimi aşan şeyler yapmıştım. Sonra hayatım değişti.  İki şey çok etkilemiştir beni,  bisiklete binmeyi öğrendim, bisikletsiz yaşayamayacağım galiba dedim, ailem bana bisiklet aldı. İkincisi de sahneye çıktım. Sahneden indim, sahneden başka yerde yaşayamayacağım” dedim.”

“İsim babam Reşat Nuri Güntekin”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de bir bilinmeyenini de paylaşan Zafer Ergin’in isim babası da Reşat Nuri Güntekin’miş. Ergin “30 Ağustos benim doğum günüm Reşat Nuri Güntekin’de isim babam. Reşat Nuri  Güntekin’le annem Milli Eğitim Bakanlığı’nda birlikte çalışıyormuş, annemin amiriymiş. Ben doğduktan sonra anneme “ne isim koydunuz” demiş annem “düşünüyoruz” deyince aramanıza ne gerek var ismiyle geldi Zafer demiş”. TRT’de yayınlanan Reşat Nuri Güntekin’in eseri Yaprak Dökümü’nde de oynayan Zafer Ergin “Ayhan Önal TRT’nin en deneyimli yönetmenlerindendi. Yaprak Dökümü’nü 4 bölüm olarak çekecekti. Sonradan tekrar çekildi sonraki yapraklar daha çabuk döküldü. Onun bütün kitaplarını okudum. Diziyi çekerken düşünmemiştim, söyleyince tuhaf oldum. Kendisini görmemiştim ama ailesiyle bir kez tanıştım” diyerek paylaştı.

“Nereye taşınsam yönetici seçilirim”

İpek Tuzcuoğlu’nun “Kadere inanır mısınız?” sorusuna cevap veren Zafer Ergin “Fazla inanmam insanın kendi gayretinin kaderini yönlendirdiği kanısındayım. O düşüncenin insana eyyamcılığı getirdiğini düşünüyorum. Kader deyip oturmak yerine başka kaderlere de bakmak gerek” sözü üzerine Tuzcuoğlu “Ağır rollerde oynamak kaderiniz mi?” diye sorunca “Ben komediyi çok severim. Komedi pek oynayamadım. Yaşamım boyunca tiyatroda birkaç tane klasiklerden Moliere’den oynadım, fakat daha sonra öyle bir şey oldu ki bir devir geldi Osmanlı Padişahlarını oynamaya başladım, ondan sonra düzen  bozuldu. Bir filmde Fatih bir filmde Kanuni’yi oynadım, 8 sene Deli İbrahim oyununda Silahtar Yusuf Paşa’yı oynamıştım. Sonradan belki benim tipimde de sertlik, ağırlık var, nereye taşınsam apartmanda yönetime seçtiler.” diyerek anlattı.

“Evlilik programlarının toplumun yararına olduğunu düşünmüyorum”

İpek Tuzcuoğlu’nun “Röportajlarınızda televizyon çok önemli diyorsunuz” sözü üzerine Zafer Ergin “Önemliydi, ama artık vazgeçtim. Televizyonun önemi çok büyük, gittikçe de daha büyük önem kazanıyor. Demiyorum ki  didaktik anlamda kullanalım, televizyonlar ticari işletmeler kar gayesi reklam gayesi  güdecek. Ama bazı programlarda da toplumun yararına olmasının düşünülmesinde yarar var. Mesela evlilik programlarının toplumun yararına olduğunu sanmıyorum. İsteyen evlenir zaten bunun başka yolları da var. Ben herkesin bildiği bir takım programların toplumun yararına olduğunu sanmıyorum.” diyerek düşüncelerini anlattı.

“Kurtlar Vadisi’ni topluma zararlı olduğunu düşündüğüm için bıraktım”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de Kurtlar Vadisi’nden ayrılma nedenini de anlatan Zafer Ergin “Ben bir dizide, Kurtlar Vadisi’nde oynarken topluma fazlaca zararlı olduğunu düşündüğüm için bunu ilan ederek bıraktım.Dizinin ilkesel bazda birtakım yanlışlara doğru  gittiğini gördüm, öyle başlamamıştık öyle oldu. Ben öyle düşünüyordum, o karardaydım, bıraktım. Yapımcıların iyi niyetli ısrarlarına rağmen bıraktım. Sonra Show Tv’de “beni öldürün” dememe rağmen senaryo gereği bırakamamaları nedeniyle belirli bir diyalog kurup 14-15 bölümden sonra ayrıldım. Yanlışın içinde bulunmak istemiyorum. Üniversitede ders veriyordum. Gündüz doğruyu anlatıp, gece kendimce bir yanlışın içinde olmak istemiyordum. Bir röportajda anlattım, “ekonomik olarak iyi paralar alıyorsa niye bırakıyor” demişlerdi. Benim ilkelerim, inançlarım, doğrularım var bunlardan taviz verdiğimde sabah erken uyanıyorum. Hatta uyuyamıyorum. Bunu da istemiyorum. Yanlış yapmıyorum değil, inandığım yanlış da olabilir, benim inancım ben böyle yaşıyorum.” diyerek paylaştı.

Türkiye’de bir silah problemi var”

İpek Tuzcuoğlu ile Yüzleşme’de  ekranlarda silah kullanımı ile ilgili Zafer Ergin “Türkiye’de bir silah problemi var. Biz cahil bir toplumuz, silahın bir spor aracı olarak kullanılması gerektiğini düşünüyorum. Topluma yararlı olduğuna inandığım “Arka Sokaklar dizisi de bir aile dizisi, keyifle kabul ettim. 9. senemizdeyiz. Silah tutkusunun fazla üstüne gidilmesin diye emniyet amiri olsam da  silah göstermiyoruz, operasyonel zamanlarda silah taşıyoruz. Senarist arkadaşlarımızda çok dikkatli davranıyorlar, bunu çok güzel yansıtıyorlar .Ama siz bunun tersini yapıp silaha insanları yönlendirip, özendirecek davranışlarda bulunursanız ,Türkiye’nin durumu belli neyi verirseniz olduğu gibi alıyor. Çok etkileniyoruz televizyondan. Amerika’da bile oldu Sopranos dizisine FBI “dikkat edin” dedi. Demek ki toplumsal sorumluluk meselesi evlerine girip ister istemez hitap ettiğimiz için biraz konumuz.” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

“Kenan Işık gibi bende spor salonunda düştüm”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de  Kenan Işık ile ilgili duygularını da paylaşan Zafer Ergin “Geçen gün konuştum Kenan Işık’ın yardımcısıyla şimdilik iyiye doğru giden bir iyileşme sürecinde. Programını da sundum. Unutmak imkansız Tanrı gayret kuvvet versin iyileşir, biraz uzun sürdü. Şimdi Selçuk Yöntem yapıyor. Kötü bir kaza, kaza bile değil çok kötü. Tanrı korusun inşallah düzelecek.”dedi. Kendisininde spor salonunda bir kez rahatsızlandığını anlatan Ergin “Ben de Kenan gibi bir spor salonunda saunadan çıkarken düştüm. Kendimizi çok atletik zannediyoruz. Sabah kahvaltısı etmeden sete gidip su içmeden spor salonuna gittim, saunaya girdim. 5 dakika terleyeyim çıkayım dedim. Bir arkadaşla sohbet ettik, 25 dakika kaldım, çıkar çıkmaz kötülük hissettim, düştüm. Sonra kalktım tansiyon düşmüş, hemen ambulans çağırdılar.” diyerek paylaştı.

“Safari yapmak istiyorum”

İpek Tuzcuoğlu İle Yüzleşme’de farklı ülkelere seyahat etmeyi sevdiğini söyleyen Zafer Ergin Küba’daki insanların hayata pozitif bakışına hayran kalmış.

“Küba, sokak şarkıcıları çok natureller, güzeller, çok fakirler. O toplumda ekonomik olarak parasız olmalarının insanların mutlu olmasını engellemediğini görüyorsunuz.” diyerek düşüncelerini paylaştı. Zafer Ergin İpek Tuzcuoğlu’na bir gezi hayalini de anlattı. “Safari yapmak istiyorum, yanlarında resmini çekmek büyük keyif. Tabii arabaların üstünde. Hayvanlar aleminden başka, orada yaşayanların hayatını görmek de ilginç” dedi.