Gündem
01 Ara 2015 14:09 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:12

Bahçeli 'adaylardan biri Gülen'in temsilcisi" diyerek kimi kastetti?

MHP lideri Devlet Bahçeli, olağanüstü kurultay isteyen ve genel başkan adaylığını açıklayan isimlere sert çıktı. Bahçeli bir adayın Fetullah Gülen'in temsilci olduğunu ileri sürdü. Bahçeli'nin sözleri 'Kimi kastetti?' tartışması başlattı.

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısı  sonrası gazetecilerin, parti içi muhaliflerin kurultay çağrılarına ilişkin sorularını yanıtladı. Genel başkan adaylarına sert sözlerle yüklenen Bahçeli'nin, 3 adaydan birini Fetullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak niteledi. Bahçeli'nin sözleri tartışma yarattı.

BİR ADAY FETULLAH GÜLEN'İN TEMSİLCİSİ
Olağanüstü kurultay çağrılarını partiyi CHP'lileştirme çabası olarak niteleyen Bahçeli, şunları söyledi: Daha çıkacak olan adaylar olduğu kanaatindeyim. Şu an 3 arkadaşımız genel başkanlığa talip olmuştur. Bunlardan bir tanesinin zaten aday olma imkanı yok davası Yargıtay'dadır ihraç edilmiştir. Bazıları ise gündeme gelmiştir ve MHP'yi CHP'lileştirme gibi bir kötü alışkanlığı partimize de yaşatmak istemektedir. Bunların içinde birisi vardır ki gelecekte hep beraber göreceksiniz Fethullah Gülen hareketinin siyasi figürü olarak MHP'de görevlendirilme meselesidir. Bu da ne ona ne de bir başkasına fayda getirmez. Herkes aklını başına alsın.''

KİMİ KASTETTİ?
Bahçeli'nin Genel Başkan adaylarından bir tanesi için, isim vermeden Gülen bağlantılı olduğuna ilişkin iddiası, Ankara'da siyasi kulisleri hareketlendirdi. MHP'de bugüne kadar Sinan Oğan, Koray Aydın ve son olarak da Meral Akşener genel başkan adayı olacaklarının işaretini vermişti.
Kulislere göre, Bahçeli'nin açıklamasında "bir tanesinin zaten aday olma hakkı yoktur, davası Yargıtay'dadır" sözleri, 7 Haziran seçimlerinden sonra MHP'den ihraç edilen, ancak mahkeme kararıyla partiye geri dönen Sinan Ogan'ı işaret ediyor. Diğer adaylardan Koray Aydın, 7 Haziran seçimleri sonrasında bizzat Bahçeli'nin işaretiyle, MHP grubu tarafından TBMM Başkanvekili seçilmişti. Aydın, 1 Kasım seçimlerinde de yine Trabzon'dan MHP milletvekili adayı olmuş, ancak seçilememişti. Meral Akşener ise, 7 Haziran seçimlerine MHP İstanbul Milletvekili adayı olarak girmiş ve seçilmiş, ancak 1 Kasım seçimlerinde MHP milletvekili aday listelerine konulmamıştı.

O İSİM MERAL AKŞENER Mİ?

Odatv'nin görüştüğü MHP kulisleri, Bahçeli’nin kastettiği ismin Meral Akşener olduğunu ileri sürdü. Meral Akşener Odatv'ye özel yaptığı açıklamada Bahçeli'nin açıklamalarına dair şunları söyledi:

“Eğer Devlet Bahçeli beni kastettiyse yadırgadım. Herkes bilir ki; hiçbir Cemaat, tekke ve grupla ilişkim olmaz veya irademi 3. kişilere teslim etmem. Zaten Cemaat diye bir şey kalmadı, dağıldı. Ömrümde ilk kez 1997’de Tansu Çiller’in görevlendirmesiyle Amerika’ya gittim.  Ondan sonra bırakın Pensilvanya’yı, Washington’a da New York’a da gitmedim.”