Gündem
17 Nis 2014 11:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:05

Aziz Yıldırım'ın itirazına ret! Cezaevine girecek!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz Yıldırım'ın Şike Davası kapsamında aldığı ve Yargıtay tarafından onanan cezasına yaptığı itirazı reddetti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım'ın avukatlarının itirazlarını reddetti. Başsavcılık, Yıldırım'ın Şike Dosyası'nı kesinleşen cezasının infazı için bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na postalıyor. İnfaz savcılığı dosya eline ulaşınca Yıldırım'a, "cezaevine girin cezanızı çekin" çağrısı yapacak. Yıldırım'ın 2 yıl 2 ay daha hapis yatacağı belirtiliyor.Yıldırım savcılıktan 6 ay infaz ertelemesi isteyebilecek.

AYM KARARI KALDI
Yıldırım'a cezaevinden kurtuluş için son umut bireysel başvuruda bulunduğu Anayasa Mahkemesi'nin ihlal kararı vermesi kaldı.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ
İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinin başta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere, Olgun Peker, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesini 17 Ocak'ta tamamlamıştı. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker hakkında örgüt suçundan verilen hapis cezaları ile Aziz Yıldırım'a birden fazla maçta şike yapma, teşvik primi ve rüşvet verme suçlarından verilen hapis cezalarını onamıştı. Karara Yıldırım'ın avukatları Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nda itiraz etmişti. Yıldırım için onama isteyen Başsavcılıkta Yıldırım'ın avukatlarının itirazlarını önceki gün reddetti. Başsavcılık itirazı kabul etseyde, Şike Dosyası Yargıtay Ceza Genel Kurulu'na ya da yeniden temyiz incelemesi yapılmak üzere ikinci kez Yargıtay 5. Ceza Dairesi'ne gönderilebilecekti. İtirazın reddiyle cezaları kesinleşen diğer Şike sanıkları da cezaevine girecekler.

Hürriyet