Polemik & Kulis
31 Mar 2015 17:43 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:10

Aslı Aydıntaşbaş Yıldıray Oğur'u twitter'dan topa tuttu! Bence artık zorlama!

Oğur'a "Bence artık zorlama. Tetikçilik işinden vazgeç. Muktedire sırtını dayayıp ateş etme işi çok demode. Adam gibi gazetecilik yap." diyen Aydıntaşbaş twitterdan bombaladı.

Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur dün köşesinde Milliyet yazarı Aslı Aydıntaş'a Ergenekon davasındaki bir haberiyle ilgili tepki göstermişti.

Dönemin Sabah gazetesi Ankara temsilcisi Aslı Aydıntaşbaş'ın, 2006'da kendisine sarı zarfta ulaştırılan Ergenekon şemalı kağıtları manşetten yayınladıktan 5 gün sonra Doğu Perinçek'e verdiğini; Perinçek'in evinden çıkan ve 2008'te tutuklanmasına gerekçe gösterilen Ergenekon belgesini Aslı Aydıntaşbaş, 4 yıl sonra 2012'de kendisinin verdiğini mahkemede itiraf ettiğini yazdı ve Aydıntaşbaş'ın 4 yıldır neden sustuğunu sorgulamıştı.

Aslı Aydıntaşbaş bugün Twitter hesabından Yıldıray Oğur'un iddialarına yanıt verdi. Oğur'a "Bence artık zorlama. Tetikçilik işinden vazgeç. Muktedire sırtını dayayıp ateş etme işi çok demode. Adam gibi gazetecilik yap." diye seslenen Aydıntaşbaş, kendisinin o haberi 2006'da yaptığını, Perinçek'in isteği üzerine o belgeleri ona teslim ettiğini, bunu da köşesinde yazdığını, mahkemede ifade verdiğini, Perinçek'in bu yüzden kendisine teşekkür ettiğini ancak mahkemenin ifadesine rağmen karar değiştirmediğini açıkladı.

İşte Aslı Aydıntaşbaş'ın twitter hesabında yazdıkları:

Taraf'ta Balyoz haberlerini yazan, kalemini insanların cezaevine atılması, atılanların da çıkmamasına adayan Yıldıray Oğur, bana saldırmış

Oğur, DoğuPerinçek'in benim 2006'da Sabah Ankara temsilcisiyken yaptığım Ergenekon haberi ve belgesi yüzünden tutuklandığı iddiasında

Gerçek şu ki, 2006'da DAHA DAVA YOKKEN Ergenekon haberi yaptım, belgesini de koydum. Manşet oldu.

Daha sonra da Perinçek'e de bizzat sordum ve 'Ben yazmadım' dedi, bir fotokopisini istedi. Ben de bunu olduğu gibi SABAH'ta yazdım

1 Haziran 2006'da belgeyi de, Perinçek'in laflarını da, fotokopi istediğini de, verdiğimi de SABAH'ta YAZDIM. Daha dava falan yok.

Bu belge zaten daha önce CanDündar'ın kitabı ve Fehmi Koru'nun kitabında çıkmış. Ergenekon davası başladığında zaten İNTERNETTEYDİ.

Perinçek de diğer tanıklar da bu belgenin gizliliği kalmadığını mahkemede anlattılar. Zaren benim 2006'dan yazım vardı. Mahkeme dinlemedi

Sonra gidip ifade de verdim ve Perinçek bana "Dürüstlüğünüzden dolayı teşekkür ederim" dedi. Bugün de aynı görüşte. Ama mahkeme tınmadı.

Bu kadar insanı cezaevine attıran bir komplonun göbeğinde olup da, şimdi kendini unutturmaya çalışman zekice, ama tutmaz.

Bence artık zorlama. Tetikçilik işinden vazgeç. Muktedire sırtını dayayıp ateş etme işi çok demode. Adam gibi gazetecilik yap.

Tekrar söylüyorum. Belgeleri ben verdim diye yazı yazdım, daha önce kitapta da yer almış. 2008'de belge zaten internetteydi.
Perinçek, Ergenekon, KCK, ODATv ve Balyoz ve sanıklarının zindandan çıkmaması için onlarca yazı yazan arkadaş, şimdi elini yıkamak istiyor
Neden geç yanıt verdin diye soranlara... zul kabul ediyorum da ondan. Mide kaldırmadı
Perinçek'in belgeyi ilk kez gördüğünü anlatan 1 haziran 2006 yazım. Daha dava falan da yok