CineRadar
26 Mayıs 2015 11:56 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:35

Altın Elma'da film izleme maratonu Ekim'de

Almanya Frankfurt’ta Kültürlerarası Transfer Derneği tarafından her yıl düzenlenen Frankfurt Türk Film Festivali, (Türkisches Film Festival Frankfurt) bu yıl 15. Kez sinemaseverlerle buluşuyor.

2 Ekim-9 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalde, Türk ve Alman seyircileri birbirinden ilginç filmler bekliyor. Festival aralarında Filmhaus Frankfurt, Saalbau GmbH, Wirtschaftsförderung Frankfurt GmbH, T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu ve Kültür Ateşeliği, T.C. Kültür Bakanlığı ve TRT’nin de yer aldığı bir dizi resmi ve özel kuruluşla işbirliği yapıyor.

Festivalin basın toplantısı ve jüri buluşması 25 Mayıs 2015 günü tarihi İstiklal caddesi üzerindeki The Public Hotel’de yapıldı. Festival başkanı Hüseyin Sıtkı yaptığı konuşmada bu yıl seyirciyi, heyecan verici filmlerin yanı sıra “Altın Elma Sinema Ödülleri”, “Türkiye-Almanya Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması”, film galaları, sergiler, paneller ve daha bir çok etkinliğin yer aldığı bir programın beklediğini açıkladı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Türk sinemasından önemli yönetmenler, oyuncular, yapımcılar ve sinema yazarlarının Frankfurt’ta konuk olacaklarını anlatan Hüseyin Sıtkı, diğer bir açıklamasında bu yıl yeni Türk sineması ve Türk-Alman ortak yapımı uzun metraj, kısa metraj ve belgesel filmler, Avrupa Film Formu kapsamında gösterime giren uzun metraj filmlerinde festival boyunca seyirciyle buluşacağını belirtti. Yunanistan ve Azerbaycan bu yıl festivalin konuk ülkeleri...  Filmler Almanca dublajlı ya da Almanca-İngilizce alt yazılı olarak Frankfurt merkezli Cine Star Metropolis sinemalarında seyirciyle buluşacak. Festivalin bu yıl ki açılış filmi ise Türkiye sinemalarında da büyük ilgi gören BKM yapımı Ezgi Mola ve Murat Yıldırım imzalı “Kocan Kadar Konuş” oldu.

Hüseyin Sıtkı bu yılki “Altın Elma Sinema Ödülleri” nin Türkiye jürisini ise oyuncu Yetkin Dikinciler, oyuncu-yazar Nilüfer Açıkalın, yönetmen-senarist Ümit Ünal, sinema yazarı Ömür Gedik, öğretim görevlisi Prof. Dr. Bülent Vardar, gazeteci Bedir Acar, oyuncu-yazar Başak Sayan ve internet yazarı Caner Ural olarak açıkladı.