Televizyon
25 Şub 2015 10:31 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:04

Ali Ağaoğlu'nun yeni reklam filmi tehlikede

RTÜK üyesi Ali Öztunç, Ağaoğlu'nun son reklam filminde Türk bayrağı kullanıldığı gerekçesiyle reklamın yayından kaldırılmasını istedi.

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski adı 'Ulusa Sesleniş' olan 'Millete Hizmet Yolunda' konuşmasını taklit eden Ali Ağaoğlu, çektiği Reklam filminin adını da 'Ev Sahibi Olma Yolunda' olarak belirlemişti.

RTÜK'E BAŞVURU

CHP Kontenjanından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi olan Ali Öztunç, reklamda Türk Bayrağı kullanmanın yasak olduğunu hatırlatarak "Bugün (dün) üst kurula reklam ile ilgili durdurma başvurusunda bulundum" dedi.

Konuyla ilgili Odatv'ye konuşan Öztunç, Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için hazırlanan reklamın da aynı gerekçeyle durdurulduğunu hatırlatarak şunları söyledi:

"Türk bayrağı hiçbir şekilde reklamlarda kullanılamaz. Yasaya aykırıdır. Daha önce Tayyip Erdoğan'ın, reklam filminde bayrak oynatıldı diye reklam durdurulmuştu. Buna benzer birçok örnek var. RTÜK'e başvurdum ve bayrağın kullanılamayacağını belirttim. Türk bayrağı kimsenin tekelinde değildir. Kimse ticari çıkarı için kullanamaz."