Gündem
22 Mayıs 2015 12:25 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:34

Akşam muhabiri Van'da görevi başında darp edildi

Van ve Ağrı'nın nabzını tutmak için bölgeye giden Akşam gazetesi muhabiri Gürkan Ata, PKK'lıların kendisini süre alıkoyduğunu ve darp ettiğini öne sürdü.

Van ve Ağrı'da sokak röportajları yapan Akşam gazetesi muhabiri Gürkan Ata, PKK'lıların kendisini süre alıkoyduğunu ve darp ettiğini ileri sürdü.

Akşam gazetesi muhabiri Gürkan Ata Van ve Ağrı'da sokakları gezdi. Ata, musluklarından kan akıtılan afişlerle çokça söz edilen Van ve Ağrı sokaklarının nabzını tuttu.

MUSLUKTA KAN, TEDİRGİN VAN

Ata, "PKK bölgede bir 'tehdit' timi kurmuş. Van sokaklarında tehdidin boyutu basına kadar ulaştı" diye anlattığı haber yapma sürecinde,  fotoğraf çekerkenkoluna giren örgüt bağlantılı iki kişi tarafından sokak arasında alıkonulduğunu ve çektiği fotoğrafların tehditle sildirildiğini açıkladı.

YAZILAMA YAPANLARIN FOTOĞRAFINI ÇEKİNCE...

Van'ın en işlek yerlerinden Sanat Sokağı civarında duvara yazılan PKK sloganlarını fotoğraflayan Ata, güpegündüz koluna giren iki kişi tarafından bir süre alıkonuldu.

25-30 yaşlarında, kirli sakallı iki kişi, sokak arasına çektikleri Ata'yı 'Buraya niye geldin? Bizden habersiz ne çekiyorsun' diye sorguladı.

Kentin nabzını tutmak için Van'a geldiğini söyleyen muhabire, tehdit timleri 'sil onları' dedi, karşı çıkınca da fiziki şiddet uyguladı. Ata da sonunda fotoğrafları silmek zorunda kaldı.