Televizyon
28 Mayıs 2015 10:55 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:36

Acun Ilıcalı bu yazıya kızabilir! "TV8'e bir Acun daha lazım"

Star yazarı Özay Şendir'den Acun Ilıcalı'nın patronu olduğu TV8 ile ilgili çarpıcı analiz.

Star gazetesi yazarı Özay Şendir, bugün köşesinde TV8 ve Acun Ilıcalı ile ilgili çarpıcı bir analiz kaleme aldı.

Ilıcalı'nın Survivor All Star yayınını haftada 6 güne çıkarmasını yorumlayan Şendir "Karar doğru zira Survivor All Star aldığı reytingle TV8’i prime-time’da ay birincisi yapacak. Buraya kadar sıkıntı yok,işler yolunda gibi gözüküyor ama bir de dert var." dedikten sonra şöyle devam etti:
"Acun Ilıcalı hangi kanalda program yaparsa yapsın zaten bu reytingi alır ve minimum aynı parayı kazanırdı. Peki sıkıntı ne? TV8’in diğer programlarının da Acun Ilıcalı’ya reyting ve para kazandırması lazım...

Bu Tarz Benim transferi için bir sürü para ödedi Acun Ilıcalı ama beklediği sonucu alamadı. Diğer yarışma ve programlar medyada yankı buldu ama istediği reyting desteğini henüz sağlamadı TV8’e. Haksızlık etmeyeyim, reyting alan işler de var ama büyüme iştahı olan bir kanal için yeterli değil.
Peki ne olacak? Acun Ilıcalı ya bir tane daha Acun Ilıcalı bulacak ya da program-dizi transfer edecek. Mesela Esra Erol’un programının transfer edileceği iddiası.

Bildiğim kadarıyla Fox Tv’yle 1 yıl, yapım şirketiyle 3 yıl daha sözleşmesi var Esra’nın.
Yani Acun Ilıcalı bugün karar verse ilk yayına kadar tazminatlar için minimum 5 milyon lira ödeyecek ki bu sadece Fox Tv’nin tazminat rakamı.

Esra Erol’un reytingleri iyi, kanalının starı, eğer kanal değiştirerek risk alacaksa transfer ücretinin de söz konusu olması lazım. Bir diğer opsiyon Kurtlar Vadisi’ni düşünelim...
Bölüm başı maliyeti son derece yüksek işlerden birisi Kurtlar Vadisi.
O yüzden en doğru yol Acun Ilıcalı’nın bir Acun Ilıcalı daha bulması olacak...

***
Günümüz televizyonculuğunda içerik üretmek ana mesele diye defalarca yazdım. Acun Ilıcalı kendi adıyla üretebileceği içeriğin tepe noktasında artık. İsterse haftanın 7 gecesi de ekranda olabilir ama o zaman yüzüne yazık etmiş olur mu sorusu da var.

TV8 şu an için “yok olmaz” diye düşünen bir sürü insanı mahcup etti ama hala sıçraması gereken bir basamak daha var. Şimdi soru o sıçramanın nasıl ve kiminle olacağı....