Abdullah Gül gazeteci yeleği giydi!

Abdullah Gül gazeteci yeleği giydi! - Sayfa 1

16
Abdullah Gül gazeteci yeleği giydi! - Sayfa 2

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’ni (TFMD) kabul etti. Başkan Rıza Özel ve yönetim kurulu üyeleri Ümit Kozan, Arif Akdoğan, Yurttaş Tümer, Hamza Şahin, Öner Şan, Kadir Kemaloğlu ve Raşit Aydoğan’dan oluşan TFMD heyetiyle Tarabya’daki Huber Köşkü’nde görüşen 11. Cumhurbaşkanı Gül, yıllarca siyasi hayatında ve Cumhurbaşkanlığı döneminde kendisini yakından izleyen foto muhabirlerinin Türkiye’nin yakın tarihine kendisi ile birlikte tanıklık ettiğini söyledi.

26
Abdullah Gül gazeteci yeleği giydi! - Sayfa 3

2003 yılında Irak’ta barış için 5 ülkeye ardarda yaptığı barış diplomasisini örnek gösteren Gül, “Hatırlıyorum bu gezide bazılarınız vardı. Buna benzer pek çok tarihi olayda hep sizlerle yanyanaydık. Sizlerle fotoğraf makinelerinizle bu önemli olayları aktardınız” dedi.

36
Abdullah Gül gazeteci yeleği giydi! - Sayfa 4

Foto muhabirlerinin tarihe o anı belgelediklerini vurgu yapan Gül, bu manada foto muhabirliğinin ve derneğin desteklenmesi gerektiğini söyledi. İstanbul’da öğrencilik yıllarında da fotoğrafla uğraştığını okuduğu üniversitede de fotoğrafçılık klübü kurduğunu öğrenci evinin bir odasında siyah-beyaz filmleri banyo ettiğini hatırlatan Gül, “Benim ilgilendiğim dönemde daha zordu. Şimdi dijital daha kolay” dedi.

46