Gündem
18 Şub 2015 16:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:03

Kulüpler Birliği'nden "Özgecan" çağrısı!

Kulüpler Birliği Vakfı, profesyonel ve amatör liglerde hafta sonundaki tüm futbol maçlarının, Özgecan Aslan'ın anısına oynanmasını istedi.

Kulüpler Birliği Vakfı, profesyonel ve amatör liglerde hafta sonundaki tüm futbol maçlarının, Mersin'in Tarsus ilçesinde kaybolduktan sonra cesedi yakılmış halde bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın anısına oynanmasını istedi.

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ, yaptığı yazılı açıklamada, yaşanan trajik olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Gencecik, hayat dolu bir genç kardeşimizi kaybettik. Özgecan kızımızın ailesine, arkadaşlarına ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz. Kendisi nur içinde yatsın" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de futbolun ne kadar etkili olduğunu herkesin bildiğini kaydeden Gümüşdağ, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu etkiyi, toplumsal bir haykırışa dönüştürebilmek için, futbol ailesinin paydaşlarına buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Bu hafta sonu oynanacak amatör ve profesyonel tüm lig maçları ve futbol gündemini, Özgecan kızımızın başına gelenlerin bir daha asla yaşanmaması için onun anısına atfedelim ve ülkenin her köşesinde gündemde tutalım."

Gümüşdağ, futbol medyasının ve yazarlarının basında ve sosyal medyada yazılarına "#ozgecanicin" başlığını taşımalarını isteyerek, "Futbolun sadece bir oyun olmadığını, iyilik için kullanıldığında güçlü ve bütünsel bir marka değeri taşıdığını herkese ilan edebilmek için, tüm futbol ailesi üyelerinin desteğini rica ediyor ve şimdiden teşekkür ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.