Gündem
02 Mar 2015 12:13 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:05

Ferit Şahenk'i reddeden isim! Ortaklığı istemedi!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk yeme-içme sektöründe bir adım daha attı ama bu kez olumlu yanıt alamadı.

Öyle yeme içme mekanları vardır ki, dünyanın dört bir tarafından gurmeler kapısında kuyruk olur. Gurmeler yemeklerini deneyip yazdıkça da meraklıları sıraya girer. Böyle restoranlarda rezervasyon yaptırmak için aylarca beklemeniz gerekir.
Sirkeci Hocapaşa Mahallesi'ndeki Can Oba Restoranı da böylesi mekanlardan... Öyle restoran dediğimize bakmayın, içeride sadece beş masası var. Hava şartları müsait olduğunda dışarıya da dört-beş masa atabiliyor. Böylece maksimum kabul edebildiği müşteri sayısı 20'yi buluyor.

Can Oba Restoran, girişimcisi ve şef aşçısı Can Oba'nın adını taşıyor. 45 yaşındaki girişimci uzun yıllar yurtdışında yaşamış. Almanya ve Latin Amerika'da ünlü restoranlarda aşçı olarak çalışmış, iki buçuk yıl önce İstanbul'a dönen Can Oba, daha önce 'ıslama köftecisi' olan mekanı alıp kendi özgün yorumuyla yaptığı yemekleri 'damak lezzeti gelişkin' müşterilere sunmaya başlamış. Ünü o kadar yayılmış ki, bugün aradığınızda üç ay sonrasına rezervasyon kabul ediyor.

Can Oba'nın gördüğü ilgi bu alanın en büyük yatırımcılarından Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in de ilgisini çekmiş. Şahenk mekana ortak olmak istemiş ama olumlu yanıt alamamış. Bu konu ile ilgili aradığımız Can Oba "O konuya girmek istemiyorum" demekle yetiniyor. Peki üç ay sonrasına rezervasyon yapılan mekanı girişimcisi büyütmek istemiyor mu? Can Oba, kirası uygun olan yeni bir yer baktıklarını söylüyor.

Karaköy, Eminönü öncelikli bölgeleri... Bostancı bölgesinde bile araştırma yaptığını söyleyen Can Oba kirayı önemsiyor çünkü iyi yemeği uygun fiyatla müşterilerine sunabilmesi için bunun da şart olduğunu belirtiyor. Bu arada kişi başı dört ana yemekle mekandan 100 TL'ye çıkılabildiğini belirtelim. (Para Dergisi)